Főoldal

    Események

    Felvételek

    Cikkek

    Galléria

    Hitvallásunk

    Online Biblia

    Vendégkönyv

    Facebook

    BejelenkezésEgy másik Noé bárkája, avagy felkészülés?
Ha biztosan tudjuk, hogy inséges idő következik, akkor tartalékokat halmozunk fel. Így volt ez az egyiptomi éhség idején is, amikor József tanácsára a fáraó magtárakat építetett.

Amikor viszont megérzi az ember a világpusztító katasztrófa előszelét, akkor a túlélésre készül, barlangokat, tűz és atombiztos bunkereket épít, nemcsak élelmiszert, hanem magvakat is tárol. Pontosan ilyen célból épült ez a mag bank is a Spicbergákon.

Az örök hó birodalmában az úthálózat a helyi szénbányákig ér. A leggyorsabb közlekedési eszköz a motorosszán, vagy a hajó.
Az európai kontinenstől északra, félúton Norvégia és az Északi-sarkpont között, a Jeges-tengerben található a Spitzbergák szigetcsoport. A szigeten épült bunker - melyet modern Noé bárkájának is neveznek - több millió élelmiszernövény mintáit őrzi. Világméretű katasztrófa esetén az itt tárolt magokkal újraindítható lehet a növénytermesztés a Földön.A mag tároló bunker bejárata

Munkások állnak a magbank bejáratánál. A bunker ellenáll a földrengéseknek, éghajlatváltozásnak és egy esetleges nukleáris katasztrófának is. Ezer kilométerre az Északi-sarkponttól, távol bármilyen emberi behatástól, mélyen a jeges táj alatt fekszik.Magnus Bredeli-Pveiten, a magbank projekt vezetője.Az átadó ünnepség résztvevőiAz Európai Bizottság elnöke Jose Manuel Barroso, és Norvégia miniszterelnöke Jens Stoltenberg a létesítmény átadásán. A projekt nemzetközi összefoggással, és több civil szervezet felajánlásából épült. Bill Gates alapítványa például 30milló dollárral jártult hozzá a költségekhez.
Kukorica és gabona magvakat válogatnak a szakemberek egy mexikói élelmiszerkutató intézetben. A többezer különböző fajtájú növényi magot innen szállítják a Spitzbergákra.
Dr. Thomas Payne vezeti körbe a sajtót az egyik fagyasztókamrán, amelyben 25,000 amerikai kukoricamag és 160,000 gabonamag található a világ minden tájáról. A CIMMYT (Center of International Maize and Wheat Improvement) kutatóintézetében nem csak az egyes fajok megőrzésével foglalkoznak, hanem különböző módosításokkal a fajok terméshozamát és más tulajdonságait is javítani próbálják.

Befagyott ajtó, melyet remélhetőleg nem végszükség esetén kell majd használni.


Dátum: 2015.09.18 16:57:48
Idők jelei

Iszlám Európai elterjedése
Biblia álláspontja a melegekről?
Vallások egyesítése a világbékéért, Man Hee Lee
Az Új világrend hamisprófétája
Az Eufrátesz kiszáradóban van
Egy másik Noé bárkája, avagy felkészülés?
God bless Amerika
Németh Sándor: ÉBRESZTŐ!!!
Töröljük el a készpénzt! – javasolja ismét a Financial Times